Jazzklubben fejrer 25 års jubilæum i Krudttønden

Østerbro jazzklub inviterer til jubilæumskoncert lørdag 24. februar med Paul Harrison Band, der møder op med superhold.   Af Finn Edvar …


Østerbro jazzklub inviterer til jubilæumskoncert lørdag 24. februar med Paul Harrison Band, der møder op med superhold.

 

Af Finn Edvard.
finn.edvard@gmail.com.

 

Østerbro Jazzklub har siden 1993 holdt alle sine arrangementer i Krudttønden på Serridslevsvej.

»Vi synes, at Krudttønden er et af Københavns bedste spillesteder med atmosfære, intimitet og god akustik. Og så er det altid muligt at få en svingom på dansegulvet, siger Erik M. Andreasen fra Østerbro Jazzklub.
»Nu fejrer vi jubilæet lørdag 24.februar sammen med Paul Harrison Band, som denne aften består af et superhold af fremragende solister. Vi tør godt love, at det bliver en aften, der sent glemmes«, siger Erik M. Andreasen.

Flot besætning
Poul Harrison Band består til jubilæumskoncerten bl. a. af hollandske Bert Boeren på trombone, og engelske Sean Moyses på banjo. Desuden kommer bandet med nogle af de bsdste, danske rytmefolk.
Klubben byder denne aften byde på et glas boblevand og et stykke kransekage i første pause omkring kl. 20.45.

Reduceret støtte
Trods de kraftigt reducerede tilskud fra kommune og stat siden 2016 har jazzklubben valgt ikke at gå på kompromis med musikkens kvalitet og antallet af arrangementer, som også i 2018 omfatter 10 stk.
»Programmet er stort set fastlagt for hele året og kan ses på klubbens hjemmeside www.2100jazz.dk, som også præsenterer billeder fra allerede holdte arrangementer«, siger Erik M. Andreasen.
Trods en stigning i fremmødet og dermed en højere entréindtægt i 2017 må jazzklubben igen i 2018 imødese et underskud – såfremt det ikke lykkes at få flere entréindtægter.
»Vi skal blot være 20 flere til hvert arrangement, så er der næsten balance i økonomien.
Det gennemsnitlige fremmøde i 2017 var 72 personer, og vi skal således helst være over 90. Sjovt nok var fremmødet i jazzklubbens første år i 1993 også 72«, siger han.
Klubben har en fin stabilitet i fremmødet, idet 25 års fremmøde i snit har været 74.
»Men med den reducerede støtte fra stat og kommune er det nødvendigt at flere jazzinteresserede møder op«.

Kom frit frem
»Og her må vi især appellere til Østerbro-borgerne:
Vil I ha’ en jazzklub på Østerbro – så mød venligst op til jazzklubbens arrangementer. Vi kan dog berolige alle med, at jazzklubben på grund af en fornuftig egenkapital godt kan køre med underskud i nogle år. Men vi hylder begrebet rettidig omhu«, slutter Erik M. Andreasen.

Kommentarer

1