Smørrebrød belagt med skipperskrøner

Sejlklubben Frem inviterer godtfolk med eller uden sejlerblod i årene til smørrebrød, øl og varme retter i historiske lokaler ved Svanemølle …


Sejlklubben Frem inviterer godtfolk med eller uden sejlerblod i årene til smørrebrød, øl og varme retter i historiske lokaler ved Svanemølle Havn. Her forbereder restauratør John Larsen sig i disse dage til foråret og sommerens komme.

Af Finn Edvard.

finn.edvard@gmail.com.

 

Der er maritim stemning for alle pengene i Sejlklubben Frems hyggelige lokaler i Svanemøllehavnen.

Her residerer restauratør John Larsen i de historiske lokaler.

Man kan ligefrem fornemme den gode stemning på hyggelige eftermiddage og stemningsfyldte aftener, mens smørrebrød og lune retter, koldt øl og brændevin har været velsmagende ledsagere til skipperskrøner og historier fra alle dele af verdenen.

Og ikke bare fra de syv have.

 

Oksesteg og rock’n roll

For i dag er det alle mennesker og ikke bare sejlere og søulke, der sætter til til bords i sejlklubben Frems restaurant, der også meget ofte er stedet for et godt rock’n roll-bal, når husorkesteret »Rattlers« spiller op til dans.

Og det gør ofte. Og festerne i Sejlklubben Frem er uhyre populære. Her kommer folk fra hele København for at spise clidt god mad og få en svingom.

Første gang i foråret er fredag 25. maj, hvor der står både laks, oksefilet og rock’n roll på menuen.

Og der er mere strøm på musikken end i 1897, hvor Danmarks første arbejdersejlklub »Øresunds Sejlklub Frem« så dagens lys.

I dag er sejlklubben en mellemstor af slagsen med sine 700 medlemmer, der en af de tre sejlklubber, der driver »A/S Svanemøllehavnen«, som med sine over 1.000 bådpladser er Nordeuropas største lystbådehavn.

I løbet af sommeren holdes kapsejladser, ungdomssejladser samt diverse regatter for de ialt 8.000 medlemmer i de tre sejlklubber samt fire roklubber.

 

Erfaren restauratør

John Larsen har været restauratør i Sejlklubben Frems restaurant i de sidste 21 år.

Han er en erfaren mand i køkken og restaurant og har bl. a. drevet

Lørdag og søndag skulle man tro, at det halve Østerbro var sejlsportsfolk, for der kommer der rigtig mange til sejlklubbens frokostbord – et veldækket ta’selv bord til en populær pris.

Og kommer der fadøl og lidt brændevin på bordet, så stiger stemningen til tider til uanede højder i den gamle sejlklub.

»Der er også mange i og udenfor Østerbro, der holder deres fester hos os«, siger John Larsen, der har lagt lokaler til ikke så få konfirmationer, bryllupper og fødselsdage med udsigt til både havn og Øresund.

Kommentarer

1