Spring i vandet fra Sandkaj

Svømmeforeninger får fortrinsret til svømning fra forskellige havnebassiner – bl.a. i Sandkaj i Nordhavnen. Af Finn Edvard. finn.edvard@gmai …


Svømmeforeninger får fortrinsret til svømning fra forskellige havnebassiner – bl.a. i Sandkaj i Nordhavnen.

Af Finn Edvard.

finn.edvard@gmail.com.

 

Kultur- og fritidsudvalget har vedtaget forsøgsordning, der skal sikre svømmeforeninger træningstider i Havnebadet Sluseholmen og i badezonerne Halfdansgade og Sandkaj i Nordhavnen

I Havnebadet Sluseholmen og badezonerne Halfdansgade og Sandkaj vil der således i en forsøgsperiode blive reserveret tider til svømmeforeningerne.

Det glæder Københavns kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld (Å):

”I sommeren 2017 oplevede vi en stor interesse fra københavnerne for at gå til svømning i havnen. Derfor sikrer vi nu træningstider til svømmeforeningerne i byen”, siger han.

I sommeren 2017 tilbød kultur- og fritidsforvaltningen sammen med Dansk Svømmeunion og Hovedstadens Svømmeklub åbne, gratis svømmetræninger i Havnebadet Sluseholmen og Badezone Halfdansgade til byens borgere.

Her viste der sig et stort potentiale for foreningssvømning i Københavns Havn. Den udvikling ønsker udvalget at fortsætte med den kommende forsøgsordning.

”Det er en kæmpegave for svømmeglade københavnere, at vi nu er med til at sikre træningstider i flere af byens badezoner og et havnebad. Svømning kommer helt tæt på københavnernes hverdag. Og med muligheden for at svømme i Københavns Havn udnytter vi, at vi har så levende en by.

 

Også plads til andre

Ifølge Dansk Svømmeunion vokser antallet af svømmere i åbent-vand i disse år. Dette ses bl.a. ved motionsarrangementet TrygFonden Christiansborg Rundt, hvor deltagerantallet er steget fra omkring 1.000 i 2011 til 4.000 i 2017.

Svømmetiderne, der reserveres til svømmeforeningerne, skal udbydes i hverdage kl. 17-21 og i weekender kl. 10-12.

Under foreningernes tider i havnefaciliteterne sikres, at to baner holdes ledige til fri offentlig benyttelse, hvilket er normal praksis.

 

Kommentarer

1