En meget travl mand

To brødre har smurt og repareret cykler på Østerbro i 10 år – og lige nu er de inde i deres mest travle uger … Af Finn Edvard. finn.edvard …


To brødre har smurt og repareret cykler på Østerbro i 10 år – og lige nu er de inde i deres mest travle uger …

Af Finn Edvard.

finn.edvard@gmail.com.

 

Østerbro har for alvor fundet cyklerne frem i takt med, at forårssolen efterhånden har fået blæst den værste kulde og sne væk fra gader og stræder.

Det betyder også stor travlhed for bydelens mange cykelforretninger – og måske især dem, der har specialiseret sig i hurtig eftersyn, smørring, lapning m.m.

Et af bydelens hurtigste cykelværksteder finder vi på hjørnet af Strandboulevarden og Nordre Frihavnsgade, hvor Muntava Al-Maashkur på 10. år har lappet og solgt cykler med sin bror, Hassan.

»Nordhavn Cykler« er blevet kendt for de hurtige reparationer og eftersyn, der som oftest klares, mens cyklisterne i mellemtiden kan ordne nogle ærinder i og omkring Nordre Frihavnsgade.

De to brødee har rødder i Irak, og er nu bagmændene for kvarterers mange cyklister.

 

Travlt værksted

Nordhavn Cykler har et meget travlt værksted, men sælger også brugte cykler fra 700 kroner og opefter.

Er man interesseret i en ny cykel fås bl. a. den klassiske tyske Meyer-cykel, også kendt som »Københavner-cyklen.« Den har rigtig mange trofaste fans.

»Vi har mange faste kunder, der kommer jævnligt for at få smurt eller efterset deres cykel,« siger Muntava Al-Maashkur, der sætter en ære i at overholde løftet om hurtige reparationer, der udføres samme dag.

Og det på trods af, at brødrene lige nu i det spirende forår har deres travleste tid på året.

 

Kommentarer

1